• head_banner_01

Pengetahuan Materi Kemasan: Ngerteni Karakteristik Kertas, Nambah Kualitas Kemasan lan Pencetakan

Abstrak: Kertas minangka bahan sing paling umum digunakake kanggo nyithak kemasan. Sipat fisik kasebut nduwe pengaruh langsung utawa ora langsung marang kualitas pencetakan. Pangerten sing bener lan nguwasani sifat kertas, miturut karakteristik produk, nggunakake kertas sing cukup kanggo ngapikake kualitas produk cetak, bakal menehi pengaruh positif kanggo promosi. Kertas iki kanggo nuduhake karakteristik konten sing gegandhengan karo kertas, kanggo referensi kanca:

Kertas cetak

Material_news1

Samubarang jinis kertas cetak sing nduweni sifat tartamtu, gumantung karo cara nyithak.

Kertas khusus digunakake kanggo nyithak. Miturut panggunaan bisa dipérang dadi: kertas koran, buku lan kertas majalah, kertas surat, kertas sekuritas lan liya-liyane. Miturut cara nyithak sing beda bisa dipérang dadi kertas cetak surat, kertas cetak gravure, kertas cetak offset lan liya-liyane.

Material_news2

1 Kuantitatif

Iki nuduhake bobote kertas saben area satuan, sing ditulis kanthi g / ㎡, yaiku bobot gram 1 kertas meter persegi. Tingkat kuantitatif kertas nemtokake sifat fisik kertas, kayata kekuatan tarik, derajat nyuwek, kenceng, kaku lan kekandelan. Iki uga alesan utama kenapa mesin cetak kanthi kecepatan dhuwur ora apik kanggo kertas kuantitatif ing ngisor 35g / ㎡, supaya gampang katon kertas ora normal, ora kakehan overprint lan sebab liyane. Mula, miturut ciri khas peralatan, susunan kuantitatif saka bagean pencetakan sing cocog karo kinerja bisa digawe, supaya bisa nyuda konsumsi, nambah kualitas produk lan efisiensi nyithak peralatan kasebut.

Material_news3

2 Kandel

Yaiku kekandelan kertas, satuan pangukuran biasane ditulis nganggo μm utawa mm. Kekandelan lan kuantitatif lan kompak nduweni hubungan sing raket, umume, kekandelan kertas gedhe, kuantitatif sing cocog dhuwur, nanging hubungane kalorone ora mutlak. Sawetara kertas, sanajan lancip, padha utawa ngluwihi kekandelane. Iki nuduhake manawa kenceng saka struktur serat kertas nemtokake jumlah lan kekandelan kertas. Saka sudut pandang cetakan lan kualitas kemasan, kandel kertas sing seragam penting banget. Yen ora, bakal mengaruhi kertas pembaruan otomatis, tekanan pencetakan lan kualitas tinta. Yen sampeyan nggunakake macem-macem kekandelan buku cetak kertas, bakal nggawe buku rampung ngasilake beda kekandelan sing signifikan.

Material_news4

3 Kenceng

Iki nuduhake bobote kertas saben sentimeter kubik, sing ditulis ing g / C㎡. Kenceng kertas diitung kanthi jumlah lan kekandelan miturut formula ing ngisor iki: D = G / D × 1000, ing endi: G nggambarake jumlah kertas; D yaiku kekandelan kertas. Kenceng minangka ukuran kerapatan struktur kertas, yen nyenyet banget, retak rapuh kertas, opacity lan nyerep tinta bakal dikurangi sacara signifikan, imprinting ora gampang garing, lan gampang ngasilake fenomena ing ngisor sing kotor. Mula, nalika nyithak kertas kanthi kenceng banget, kudu diwaspadai kanggo ngontrol jumlah lapisan tinta, lan pilihan kekeringan lan tinta sing cocog.

Material_news5

4 atose

Yaiku kinerja resistensi kertas menyang kompresi obyek liyane, nanging uga kinerja serat jaringan serat. Atose kertas kurang, bisa entuk tandha sing luwih jelas. Proses nyetak serat umum umume luwih cocog kanggo nyithak nganggo kertas kanthi atose kurang, saengga kualitas tinta cetak apik, lan resistensi pelat cetak uga dhuwur.

 

5 Gamelan

Nuduhake derajat benjolan lumahing kertas, sawetara detik ora bisa diukur. Prinsip deteksi yaiku: ing vakum lan tekanan tartamtu, volume udara tartamtu liwat permukaan kaca lan celah permukaan sampel ing antarane wektu sing dibutuhake. Kertas sing luwih alus yaiku, hawa sing luwih alon mindhah, lan uga kosok balene. Nyithak kertas mbutuhake kertas kanthi lancar, lancar, titik cilik kanthi tulus bakal ngasilake, nanging cetakan kudu menehi perhatian supaya ora lengket mburi. Yen kelancaran kertas kurang, tekanan pencetakan sing dibutuhake gedhe, konsumsi mangsi uga akeh.

Material_news6

6 Gelar Debu

Nuduhake impurities ing permukaan bintik-bintik kertas, warna lan warna kertas ana prabédan sing jelas. Gelar lebu minangka ukuran impurities ing kertas, sing ditulis kanthi jumlah area bledug ing kisaran tartamtu per meter persegi area kertas. Debu kertas dhuwur, nyithak tinta, efek reproduksi dot iku ora apik, bintik-bintik kotor mengaruhi kaendahan produk.

Material_news7

7 Gelar Ukuran

Biasane permukaan kertas nulis, kertas nutupi lan kertas kemasan digawe kanthi ngukur lapisan protèktif kanthi tahan banyu. Cara ngetrapake ukuran, pena bebek sing umume digunakake dicelupake ing tinta standar khusus ing sawetara detik, gambar garis ing kertas, deleng jembaré maksimum non-proliferasi, impermeabilitas, unit kasebut mm. Ukuran permukaan kertas dhuwur, nyithak padhang lapisan tinta dhuwur, kurang konsumsi mangsi.

 

8 Serap

Iki minangka kemampuan kertas kanggo nyedhot tinta. Gamelan, ukuran kertas apik, nyerep tinta ora kuwat, lapisan tinta garing alon, lan gampang dicithak cethane sing reged. Kosok baline, panyerepan tinta kuwat, nyithak gampang garing.

Material_news8

9 Sisih

Iki nuduhake arah susunan organisasi serat kertas. Ing proses nggawe kertas, serat kasebut mbukak arah arah bujur mesin kertas. Bisa dingerteni kanthi amba saka sudhut tandha net. Vertikal menyang vertikal melintang. Nilai deformasi pencetakan butir kertas bujur sithik. Ing proses pencetakan gandum kertas transversal, variasi ekspansi gedhe, lan kekuatan tarik lan derajat mata air mata kurang.

 

10 Tingkat Ekspansi

Iki nuduhake kertas ing panyerapan lembab utawa kelembapan sawise ukuran variasi. Jaringan kertas sing luwih alus saka kertas, nyuda kenceng, tingkat ekspansi kertas luwih dhuwur; Kosok baline, tingkat scaling luwih murah. Kajaba iku, kelancaran, ukuran kertas sing apik, tingkat ekspansiane sithik. Kayata kertas dilapisi sisi loro, kertu kaca lan kertas A offset, lsp.

Material_news9

11 Porositas

Umumé, kertas sing luwih tipis lan kurang nyenyet, bakal luwih bisa napas. Unit kemampuan ambegan yaiku ml / min (mililiter per menit) utawa s / 100ml (detik / 100ml), sing nuduhake jumlah hawa sing dilewati liwat kertas ing 1 menit utawa wektu sing dibutuhake kanggo liwat 100ml hawa. Kertas kanthi permeabilitas udhara gedhe gampang nyedhot kaping pindho ing proses pencetakan.

Material_news10

12 Gelar Putih

Iki nuduhake padhange kertas, yen kabeh cahya sing dibayangke saka kertas, mripat tanpa wuda bisa ndeleng sing putih. Penentuan keputihan kertas, biasane keputihan magnesium oksida 100% minangka standar, njupuk sampel kertas kanthi iradiasi cahya biru, keputihan reflektivitas cilik ora apik. Meter putih putih fotolistrik uga bisa digunakake kanggo ngukur putih. Satuan keputihan 11 persen. Kertas putih sing dhuwur, tinta cetak katon peteng, lan gampang diproduksi liwat fenomena kasebut.

Material_news11

13 Ngarep lan Mburi

Ing nggawe kertas, pulp dibentuk kanthi filtrasi lan dehidrasi kanthi netepi bolong baja. Kanthi cara iki, minangka sisih jaring amarga ilang serat alus lan pangisi banyu, mula ninggali tandha net, permukaan kertas luwih kenthel. Lan sisih liyane tanpa jaring luwih apik. Gamelan, saengga kertas kasebut mbedakake antarane loro-lorone, sanajan produksi pengeringan, lampu tekanan, isih ana bedane ing antarane loro-lorone. Gloss kertas beda, sing mengaruhi panyerapan tinta lan kualitas produk pencetakan kanthi langsung. Yen proses letterpress nggunakake cetakan kertas kanthi sisih mburi sing kandel, ageman piring bakal saya tambah. Sisih ngarep tekanan pencetakan kertas entheng, konsumsi mangsi kurang.

Material_news12


Wektu kiriman: Jul-07-2021